Bursa’nın fethinin 689’uncu yıldönümü münasebetiyle düzenlenen, Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri etkinlikleri yerli ve yabancılar tarafından yoğun ilgi gördü. Ödüllü şenlik fotoğraflarının yer aldığı sergi ve Sultan 2. Murad Dönemi Sempozyumu ile başlayan şenlikler, 11 Nisan Cumartesi günü Yörük Türkmen Buluşması çadır ziyareti ile devam etti.

Tarihi saat kulesinin bulunduğu Tophane Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreni, bu yıl ilklere de sahne oldu. Şenlikler için gelen yabancı konuklardan Almanya ve Filistin heyetinde yer alan folklor ekipleri, mehter ve kılıç kalkan ekibinin ardından yöresel folklor gösterilerini sergilerken, izleyenlerden büyük alkış aldı. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri de, bu yıl ilk kez programa dahil edilen defileyle hazırladıkları ‘Osmanlıdan Günümüze Bursa’ kıyafetlerini sergiledi. Tophane programının ardından yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Fetih Yürüyüşü ve akşam Köy Kınası, şenliklerde renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikler oldu.

12 Nisan Pazar günü ise Köy Düğünü ile devam eden fetih şenliklerine, özellikle yabancı ülkelerden gelen konukların ilgisi büyük oldu. Almanya, Bosna-Hersek’den, Makedonya, Bulgaristan, Filistin, yüzlerce kişi Bursa’ya gelerek şenliklere katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, düzenlenen etkinliklerin ardından yabancı ülkelerden gelen misafirleri Sümbüllü Bahçe Konağı’nda ağırlayarak şenlikler hakkında detaylı bilgi verdi.

Şenliklerin yaklaşık bir ay süresince devam edeceğini belirten Dündar, şenlikler süresince tüm kentte bayram havası yaşandığını ifade etti. Yabancı ülkelerden gelen misafirler de özellikle Fetih Yürüyüşü, Köy Kınası Ve Köy Düğünü etkinliklerinden çok etkilendiklerini belirterek, görsel bir şölene şahit olduklarını söyledi.