Kaleme aldığı kitaplarla son günlerde gündeme gelen eğitimci-yazar Mehmet Yılmaz, Feza Berk Ortaokulu'nda düzenlenen ‘Okur Yazar Mıyız?’ adlı söyleşiye katıldı. Özellikle 'Derviş Hoca' isimli kitabıyla önemli bir çıkış yapan Yılmaz, öğrencilere kitap okuma ve kitabı sevdirme adına tavsiyelerde bulundu.

Feza Berk Ortaokulu öğrencileriyle buluşan Yılmaz, kitap okuma alışkanlıkları üzerine bir söyleşi yaptı. Kendisinin derlediği ve yazdığı kitaplardan örnekler de sunan yazar ‘dünyada ve Türkiye’de kitap basma ve okuma oranları nedir?’, ‘Dünyada ve Türkiye’de kitaba harcanan para ne kadardır?’, ‘niçin az kitap okuyoruz?’, ‘kitap okuma alışkanlığı edinmek için neler yapılabilir?’ gibi soruların cevaplarını ararken öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

‘Feza Berk Orta Okulunun’ okur-yazar buluşması ve kütüphane konulu etkinliklerini bildiğini söyleyen Yılmaz, "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. İnşallah öğrencilerimizin kitap kültürüne az da olsa katkı sağlamışımdır." dedi. Ardından ise Kırmızı, Beyaz, Siyah-Samsunspor, Bir Gün ve Derviş Hoca adlı kitaplarını imzaladı.

Yazar Yılmaz'a program sonunda Okul Müdür Yardımcımız Dursun Kaçmaz tarafından tablo takdim edildi.