Hollanda'da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kırmızı Lale Film Festivali kapsamında 29 Mayıs-6 Haziran tarihlerinde Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven'da Türk filmleri gösterilecek.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Hollanda Türkiye Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Emin Alkanlar, 29 Mayıs'ta Ferhat Göçer ve Hüsnü Şenlendirici konseri ile başlayacak festivale Filiz Akın'ın davet edileceğini söyledi. Mehmet Emin Alkanlar, "Kendisine yaşam boyu başarı ödülünü vereceğiz. Geçen yıl bu ödülü Fatma Girik almıştı. Bu yıl ödülü, Filiz Akın'a kendisi verecek. Ustaya saygı ödülünü Ferzan Özpetek'e vereceğiz. Onun haricinde en iyi film, en iyi yönetmen ödülleri de yine aynı gün jürinin çalışması ile belirlenecek. Ayrıca seyircilerin oylarıyla da özel ödül verilecek." şeklinde konuştu.

Festivalin temasının 'kadın ve göç' olarak belirlendiğini ifade eden Alkanlar, "Hollandalı seyircinin Türk filmlerini görerek Türk kültürünü daha fazla tanıyacağını, bu anlamda bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum." dedi.