Tavşanlı Fotoğraf Kulübü ve Platform üyeleri tarafından karma fotoğraf sergisi açıldı.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan fotoğraf meraklıları, düzenledikleri organizasyon ile Tavşanlı Fotoğraf Kulübü ve Tavşanlı Fotoğraf platformu üyelerinin çektikleri fotoğrafları, Cumhuriyet Meydanı'nda gösterime sundu. 17 fotoğrafçının 60 eserinden oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Tavşanlı Fotoğraf Kulubü üyesi Nihat Mermer, "Tavşanlı'da, gerek profesyonel olarak gerekse amatörce, fotoğraf çekmeye gönül vermiş birçok kişi olduğunu fark ettiklerini, bu bağlamda da Mustafa Uysal'ın liderliğinde, sosyal medya üzerinden, fotoğrafları sunabilecekleri bir alan oluşturduklarını söyledi. Kısa zamanda da 2 bin 500 civarında fotoğraf tutkununu biraraya getirdiklerini, hatta bu sayede, Tavşanlı Fotoğraf gibi yeni platformlar oluşturduklarını belirten Mermer, “Sosyal medya üzerinden sürdürdüğümüz fotoğraf yayınlama faaliyetimizin yansımalarını, sanal ortamdan alıp gerçek hayatta da insanlarla buluşturmak istedik. Birkaç ay öncesinden yaptığımız planlama ile Ramazan ayında, çektiğimiz fotoğrafları sergilemek için adım attık. Tavşanlı Belediyesi de fikrimizi destekledi ve sergimizi açtık." dedi.

Serginin açılması için fotoğraf severlerden olumlu tepkilerin gelmesinin kendilerini cesaretlendirdiğine değinen Mermer, şu ifadeleri kullandı: "İlçemizde, ciddi anlamda fotoğraf çeken, kendini bu tutkuya adamış insanlarla biraraya geldik. Özellikle İsmail Saraç ve Ömer Şavlı gibi fotoğraf dalıyla ilgilenmeyi seven kişilerle, sergiyi yapmaya karar verdik. Sağ olsunlar, üyelerimiz de bizi destekledi ve büyük bir medeni cesaretle, Tavşanlı'da ilk kez böylesi bir karma serginin oluşması için yanımızda bulundu. Bu serginin gerçekleşmesi için bize katkıda bulunan Tavşanlı Belediyesi'ne ve özellikle Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay'a, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Çelebi'ye, Özel Yıldız Eğitim Kurumları Müdüresi Rabia Yıldız'a ve bize lojistik destek sağlayan Raşit Saraç'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarım, bu tip etkinlikler çoğalır ve Tavşanlı'daki sosyal hayata renk katarız."

10 Temmuz’a kadar gezilebilecek sergi, 16.00-02.00 saatleri arasında açık olacak. Sergide fotoğrafları olan fotoğrafçılar ise şöyle: "Ali Ay-Berat Şavlı-Büşra Şavlı-Cemal Pekcan-Fatma Ay-Hakan Eliaçık-Hasan Yılmaz-İsmail Çelik-İsmail Kader-İsmail Saraç-Kerim Koca-Mustafa Uysal-Nihat Mermer-Ömer Şavlı-Ramona Aleskerova-Sinem Mermer-Süleyman Yalçınkaya."