Piazza AVM’nin ortak kullanım alanında sanatseverlerle buluşturulan serginin açılış kurdelesini Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, AVM Müdürü Serbülent Tekinşen ve diğer konuklar birlikte kesti. 

SANAT ESERİ FOTOĞRAFLAR

Vali Güvençer, Göksun’u tüm güzellikleriyle tanıtan fotoğrafların hepsinin ayrı bir değer olduğunu söyledi. Sergiyi açan Göksun Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü Mehmet Gören’i ve sergiye ev sahipliği yapan Piazza AVM yöneticilerini kutlayan Vali Güvençer, şunları kaydetti;

“Mehmet Gören beyefendinin uzun yıllar emeğine dayalı fotoğraflarını  takdire değer güzellikte buldum. Sadece Göksun’u sevmekle,  görmekle ve bunları en güzel şekilde fotoğraflamakla kalmayıp, bunları hemşerileri ile buluşturmayı becerebilen kardeşimizin mesajlarını aldık. Bu sergide sadece sanat eseri fotoğrafları görmekle kalmayıp, onları çeken kardeşimizin gönül genişliğine de tanık olduk. Böyle insanların varlığından çok mutlu oluyorum.”

Vali Güvençer, Kahramanmaraş’ın son derece zengin kaynağı olduğunu belirterek, “Ama bu hazinelerin bir bölümünü biz görürken, bir bölümünü de yeterince toprağı kazmadığımız için göremiyoruz.  Kardeşimizi yürekten kutluyorum, ellerine sağlık hepsinden öte yüreğine sağlık. İyi ki Mehmet Gören beyefendi tek başına değil. Elbette Kahramanmaraş’ta, Türkiye’de, tüm Anadolu’da böyle değerli arkadaşlarımız var.”

Fotoğraftaki  başarısının yanı sıra “Hüzün Bulutları”, “İnsanlık Uğruna” ve “Geçmişten Geleceğe” adlı kitaplarıyla da tanınan Mehmet Gören, sergiye katılan konukların yanı sıra ev sahipliği yapan Piazza AVM yöneticilerine teşekkür etti.  Sergi, iki gün boyunca Piazza AVM’de sanatseverlerin izlenimine açık olacak.