Koronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından bu virüse karşı tedbirler araştırılmaya başlandı. Canan Karatay'ın Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaptığı 'koronavirüse karşı kelle paça' açıklamasının ardından medya da bu konuya ağırlık vermeye başladı.

Ancak pek çok ulusal kanalda kelle paçanın Gaziantep'e ait olduğu ile ilgili haberler yer alıyor. Daha önce Maraş biberi için karşı karşıya gelen Gaziantep ve Kahramanmaraş şimdi de kelle paça için mi mücadele edecek.

HABERTÜRK'TE YER ALAN HABER

Gastronomi kenti Gaziantep’in vazgeçilmez lezzetleri olan paça ve beyran, dünyanın pek çok ülkesinde ölümlere yol açan Korona virüsün panzehir olarak görülüyor.

Kentteki restoran işletmecisi Uğur Dertli, “Paça ve beyran için Korona virüsten korunun” dedi.

UNESCO’nun Kreatif Şehirler Ağı’nda yer alan Gaziantep’te, paça ve beyrana yoğun ilgi gösteriliyor. İçinde barındırdığı vitaminler dolayısıyla gribal enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen paça ve beyran, Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın pek çok ülkesinde hızla yayılan Korona virüsün panzehir olarak görülüyor. Kentte doğal antibiyotik olarak bilinen paça ve beyranın Korona virüsten koruyacağını aktaran Kelebek Paça, Beyran ve Kebap Salonu işletmecisi Uğur Dertli, Prof. Dr. Canan Karatay’ın Korona virüsünden korunmak isteyenlerin paça çorbası tüketmesi gerektiği açıklamasına da destek verdi. Restoranda paça ve beyran içenler de paça ve beyran içerek hastalıklardan korunduklarını söyledi.

Paça ve beyranın soğuk algınlığına iyi geldiğini belirten Uğur Dertli, paça ve beyranın şifa deposu olduğunu söyleyerek, “Dünyada salgın olan Korona virüsle ilgili bir şeyler ekleyelim istedik. Bu paça ve beyranda olan, sarımsak, kırmızı biber, kara biber ve kemik suyu. Bu hastalığa karşı birebir şifa niyetinedir. Paça ve beyran soğuk algınlıklarına karşı iyi geliyor. Bunu da doktorlarımız da tavsiye ediyor ve müşterilerimiz salonumuza gelip afiyetle yiyorlar. Korona virüse karşı paça ve beyranı şiddetle tavsiye ediyoruz. Soğuk algınlığı için pek çok müşterimiz geliyor. Paça ve beyran soğuk algınlığına birebir. Paça ve beyran içerek Korona virüsten korunun diyoruz” dedi.