Dokuz ülke ve Sinop’tan 250’ye yakın çocuğun katılacağı 18. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan 2015'te başlıyor. "Sev Kardeşim" temalı şenlikte bu yıl İrem Derici, Manga, Yüksek Sadakat, Halil Sezai, İBB Kent Orkestrası, Grup Baber ve Grup Çirkef sahne alacak. İsminin Festival Alan’daki sahneye verildiği Kazım Koyuncu ise özel bir geceyle anılacak. Bu özel gecede Grup Baber şarkı söyleyecek.

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki şenliğe bu yıl Azerbaycan, iki ekiple Bulgaristan, Bosna Hersek, Litvanya, Çin, Romanya, Rusya ve Makedonya ile Sinop’tan çocuklar katılacak. KKTC'den sadece bir heyet gelecek. Şenliği beş yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’, daha sonra ‘Çevre ve Sağlık’, ‘Bilinçli Çocuk, Mutlu Gelecek’, önceki yıl ‘Eğitim ve Sağlık’, geçen yıl ‘Bilişim ve Teknoloji’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise ‘Sev Kardeşim’ olarak belirlendi.” dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli bir katkı yaptığını ifade eden Başkan Şenol, katılan ülkelerin kültürel materyallerini, Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde sergilediğini sözlerine ekledi.

ŞENLİĞİN GEÇMİŞİ

İlki 1996 yılında düzenlenen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999'daki deprem ve 2003’teki Irak savaşı dışında 17 yıldır yapılıyor. Bugüne kadar 24 ülkeden 6 bine yakın çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, beş yıldır maskot olarak kullanılıyor. Şenliğe 2010 yılından itibaren Türkiye'den de misfair iller davet ediliyor.