Suriye'den savaş nedeniyle iki yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç ettikten sonra müzik otoritelerini şaşkına çeviren ve gece yarısı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Çerkes asıllı Tambi Asaad Cimuk(16), yıllardır hayalini kurduğu ABD'nin New York kentindeki Carnegie Hall Salonu'nda konser verdi. Konser sonrası sevincini paylaşan Cimuk, "Bizimki inanılmazın hikayesidir. Savaştan çıkıp gelen çocuğun notalarla barışa çağrısıdır." dedi.

Aylar süren girişimler sonucunda bir gece yarısı operasyonuyla TC vatandaşlığına kabul edilen ve TC kimliğine kavuştuktan sonra geçen aralık ayında Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen yarışmaya katılan genç müzisyen, yıllardır hayalini süsleyen New York'taki dünyaca ünlü salonda müzikseverlerin karşısına çıktı. Tambi'nin eğitimlerini sürdürdüğü Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı, "Tambi Carnegie Hall da bu gece sahne aldık. Carnegie Hall bütün müzik insanlarının hayalidir. Pasaport sorunu yüzünden video göndererek katıldığımız New Jersey'de düzenlenen yarışmada elde edilen birincilik ödülünü aldık ve Carnegie Hall'da sahneye çıktık. Müzik kariyerine planladığımız gibi devam ediyoruz. Önemli müzik otoritelerinin de izlediği organizasyonda Tambi kısa sürede elde ettiği piyano yeteneğiyle kendisini izleyenleri hayran bıraktı." şeklinde konuştu.

Konser sonrası kısa bir açıklama yapan Tambi Cimuk ise şunları kaydetti: "Bizimki inanılmazın hikayesidir. Savaştan çıkıp gelen çocuğun notalarla barışa çağrısıdır. Tambi geleceğin müzik dahisi olmak yolunda önemli bir iş yaparak müzik kariyerine ilk Carnegie Hall tecrübesini yazmıştır. Burada sahne almak her müzik insanının hayalidir."