Artvin Çoruh Üniversitesi, Arhavi Meslek Yüksekokulu 'Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı' kapsamında hazırlanan “Geçmişin Bilinci Geleceğin Işığıdır” projesiyle öğrencilerini tarihi öneme sahip illere gezi etkinliği düzenleyerek tanıttı.

Yaklaşık bir yıldır yürütülmekte olan 'Geçmişin Bilinci, Geleceğin Işığıdır' projesi kapsamında, proje süresince Arhavi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine tarih bilincini arttırmaya yönelik eğitimler verildi. Ayrıca öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişmelerine imkân sağlayacak araştırmalar ve takım çalışma etkinlikleri, piknik organizasyonları düzenlendi.

Projenin sonuna yaklaşıldığı belirtilen etkinliklere ve eğitim faaliyetlerine sürekli katılan, başarılı kırk öğrenci için Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mustafa Özdemir ve Öğretim Görevlisi Tuncay Uluyurt refakatinde Samsun, Amasya, Ankara, Bilecik, Bursa, Çanakkale illerini kapsayan gezi faaliyeti düzenlendi.

Giderleri proje bütçesinden karşılandığı gezi hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Özdemir, projenin amacının Türk ulusunun tarihi bilincinin artırılması, bir hedef doğrultusunda mücadele bilincinin artırılması, öğrencilerinin sunum yeteneklerinin artırılması, başarı sonucunda ödüllendirme bilincinin artırılması, kendini ifade etme ve sosyal bilinicin artırılması olduğunu belirtti.

Proje kapsamında katılanların hiçbir ücret ödemediğini belirten Özdemir, mayıs ayında da kapanış toplantısıve final raporunu sunacaklarını bildirdi.