Gediz Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencileri, sosyal yaşama renk katacak çalışmalara imza atıyor. İzmirlilerin uğrak yerlerinden Bornova Yakaköy’e de iklimevi, gözlemevi, binicilik merkezi, botanik parkı, kamp alanı ve sinema merkezi tasarlandı.

Gediz Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri, İzmir’de şehir yaşamını renklendirip zenginleştirecek projeler üzerinde çalışıyor. Bunlardan birine de Yakaköy’de imza atıldı. İzmirlilerin çoğunlukla hafta sonları kahvaltı için gittiği bu orman köyü ve çevresini sosyal yaşama ve şehir kültürüne daha çok kazandırma hedeflendi. Üniversiteli gençler, çam ağaçlarının arasındaki bölgeye, küresel ısınmaya dikkat çekilecek iklimevi, botanik parkı, gözlemevi, dış mekan sporlarına yönelik kamp alanı, binicilik merkezi ve sinema merkezi tasarladı. Hem köylerin bulunduğu kırsal alanlara yönelik farkındalık oluşturacak hem de İzmir’e yeni yaşam merkezi kazandıracak proje, Bornova Belediyesi yetkililerine sunuldu.

‘ŞEHRE KARŞI SORUMLUYUZ’

Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, bu çalışmanın Bornova Belediyesi’nin üniversitelerin tasarım alanında çalışan bölümleriyle işbirliği girişiminin bir sonucu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erkarslan, şunları kaydetti: “Özellikle çocuklu aileler için hafta sonları gidilecek yerler sınırlı. AVM’ler ve yeme içme alanları dışında, tıpkı İzmir Doğal Yaşam Parkı gibi gerçek anlamda kamusal alanlar sunulması gerekiyor. Öğrencilerimiz, hocalarının da desteğiyle bu ihtiyaca cevap verecek, yerel yönetimlere ışık tutacak projeler hazırladı. Yaşadığımız kente karşı sorumluluklarımız var, Gediz Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri olarak böyle sosyal amaçlı çalışmalara bu nedenle önem veriyoruz.”