Samsun'da faaliyet gösteren Feza Koleji, düzenlediği "Genç Akademisyenler" projesiyle öğrencilerin düşüncelerini yazıya aktarmalarını sağlıyor.

Projenin koordinatörlüğünü yapan PDR öğretmeni Filiz Türkdoğan, öğrencilerin geleceğin toplum bilimcileri, yazarları ve akademisyenleri olarak yetişmeleri için bu projeyi hazırladıklarını söyledi. “Genç Akademisyenler” projesinin ilk meyvesini verdiğini kaydeden Türkdoğan, "Hayatın en zor ve en verimli dönemi olan ergenlik dönemi çalkantılarla geçirmeden nasıl değerlendirilir ? Öğrencilerin potansiyellerinin en yüksek olduğu bu dönemi ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda araştırma, inceleme yapmaları hayata daha farklı pencereden bakmalarını nasıl sağlarız? Bir filmi izlerken eleştirel bir gözle izlemek, bir kitabı okurken kendi bakış açısıyla kitaba dair yorumlar geliştirmek, yine bir olayı bir konuyu kendi pencerelerinden bakarak değerlendirmek, bilim adamı olmak için nasıl bir yol izlenir bunları öğrencilerimizle paylaşma adına bu projeyi hayat geçirdik. Her bir öğrencimiz kendi ifade ve düşüncelerini alıntı ve intihal olmaksızın orijinal haliyle yansıttılar sayfalara. Bize de bu sayfaları sunmak düştü.” dedi.

Her yeni düşüncenin yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Okul Müdürü Tanju Yıldırım ise, "Biz öğrencilerimizin düşünce dünyası olarak yeni bir döneme girdiklerine inanıyoruz. Bu dönemin izleyicileri olarak şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.” diye konuştu.