Daha önce böyle bir serginin yapıldığını duymadığını belirten Gazeteci Narin Demirci, “İddialı olmamak adına ilk kez ben yapıyorum demek istemiyorum ama daha önce şiir sergisi yapıldığını duymadım. Ancak konsept bakımından bir ilk olacağını düşünüyorum. Çünkü şiirleri büyük kağıtlara ve el yazması olarak sergileyeceğim. Ayrıca şiirlerin muhtevasına uygun karakalem çalışmaları da şiirlerle beraber sergilenecek” dedi. “Sergimizin oldukça şaşırtacağını umuyorum” diye devam eden Demirci, serginin isminin neden Bambaşka olduğuna dair şunları söyledi; “Serginin adı sergide yer alacak “Bambaşka” adlı şiirimden geliyor. Ayrıca el yazması olması ve sergi alanının dizaynı konusunda da ‘Bambaşka’lığın hissedileceğine inanıyorum” diye konuştu. 
“SERGİYİ, ŞİİRE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN AÇACAĞIM”

Şiir sergisini Kahramanmaraş’ta şiire farkındalık oluşturmak için açacağını belirten gazeteci, “Şiirin başkenti olan Kahramanmaraş’ta şiir konusunda farkındalık yok. Teknolojinin soğuk hazır tüketimi yüzünden maneviyattan, romantizmden kopmuş durumdayız. Bu hazır ve hızlı tüketim, üretimi engelliyor. Sergimizde yer alan eserlerin tamamı el emeği olacak. Eserler dışında davetiyeler bile tamamen el ile hazırlandı. Böylece teknolojinin üretimi engellediğine de dikkat çekmek istedim. Sergimiz her kesime ve her yaştan insana hitap ediyor. Sergimizdeki eserler de çok çeşitli olacak. Sergide hüzünlendiren, neşelendiren her türden şiirin bulunması mümkün. Şiir tarzı olarak genellikle güncel sözcüklerden yararlanıyorum, eski ve anlaşılmaz kelimeler yerine gençlerin de rahatlıkla anlayacağı şekilde yazıyorum” dedi.

“KADINLAR HER İSTEDİKLERİNİ YAPABİLİRLER YETER Kİ İSTESİNLER”

Kadınların her alanda bir şeyler yapmaları gerektiğini belirten Demirci, serginin amaçlarından birinin de kadınlara mesaj vermek olduğunun altını çizdi. “Kahramanmaraş’ta kadın şair yok diyecek kadar az. Bu konuda da bilinç oluşturmak için şiirlerimi sergiliyorum” diyen Demirci, “Ben kendimi şair oldum diye addetmiyorum. Zaten şiirlerime çizgileriyle destek verecek olan kuzenim de bir ressam değil. Ancak biz, ‘Kadınlar her istediklerini yapabilirler yeter ki istesinler’ mesajı oluşturmaya çalışıyoruz. Ve bu sergiyi kendi çabamızla ve herşeyi el emeği olarak iki kadın birlikte hazırladık” diye konuştu.

“KAHRAMANMARAŞ’IN ŞAİRLER BAŞKENTİ OLDUĞUNU BEN SÖYLEMİYORUM”

Şiirin Başkenti’nde şiire dair her şeyin yapılması gerektiğini belirten Demirci, “Şiirin sergisi de açılır, herşeyi de yapılır. Bunda yadırganacak bir şey yok” dedi. Kahramanmaraş’ın şiirin başkenti olduğunu sadece kendisinin söylemediğine dikkat çeken Demirci şöyle devam etti; “Kahramanmaraş’ın şiirin başkenti olduğunu sadece ben söylemiyorum. Eski belediye başkanlarımızdan Mustafa Poyraz, basınla buluştuğu bir toplantıda ‘Kahramanmaraş dondurmasıyla tescillendi, sıra şiirde’ demişti. O günden itibaren ilimizin yöneticileri açısından şiire önem arttı. Şairler ve Yazarlar Evi, Şairler Parkı gibi inşaların yanında Şiir Festivalleri yapıldı. Etkinliğe Uğur Işılak da katılmıştı. Işılak sahnede, ‘Kendime idol seçtiğim iki isim var. Biri Necip Fazıl Kısakürek, diğeri Abdurrahim Karakoç. İkisi de Kahramanmaraşlı. Bu bir tesadüf olamaz. Demek ki buranın havasında, suyunda, toprağında bir şey var’ demişti. Ayrıca Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Bölümü hocalarından birinin misafir öğrenci olarak dersine katılmıştım. Maraşlı olduğumu söyleyince kentin edebiyatına övgüler yağdırmıştı. Yani Kahramanmaraş’ın şiir konusunda farklı bir boyutta olduğunu birçok kişi söylüyor. Biz bunu kanıtlamakla görevliyiz” dedi.