Kahramanmaraş İmam Hatip Liseleri arası 'Genç İmam Hatipler Minberde' hutbe okuma Yarışması, Afşin ilçesinde yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 'Genç İmam Hatipler Minberde' konulu hutbe okuma yarışması Kahramanmaraş il elemeleri, Afşin Anadolu İmam İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Afşin Eshabı Kehf de yapıldı.
Kur'an okunmasının ardından başlayan elemelerde, Prof Dr. Abdulkadir Ergin, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat ve il genelindeki imam hatip liselerinden 4 öğretmen jüri üyeliği yaptı.

Yarışma öncesi konuyla ilgili bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Kanat, halka doğru yolu gösterme vaaz, konferans, panel, sempozyum ve hutbe yollarıyla yapıldığını ancak, en önemli irşat etmenin hutbe ile yapıldığını söyledi. Kanat, “Vaaza başladığımızda genellikle camide cemaat az oluyor hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla cemaatimizin büyük bir kısmı vaazımızı baştan sona dinleme imkânına sahip olmuyor. Ama hutbe öyle değil, neredeyse vatandaşlarımızın tamamı hutbeyi başından sonuna kadar dinleme imkânına sahip oluyor. Onun için hutbe son derece önemlidir.” dedi.

Yarışmaya 8 İmam Hatip Lisesinden birer öğrenci katıldı ve sırayla minbere çıkarak hutbe okudular. Yarışmaya katılan öğrenciler, hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçe'yi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, beden dilini etkili ve doğru kullanabilme gibi önceden belirlenmiş kriterlere göre değerlendirildi. Jürinin yaptığı değerlendirme sırasında öğrencilerden oluşan ilahi grubu tarafından çeşitli ilahiler okundu.

Yapılan elemelerde Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Sevgili birinci, Türkoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Akbaba ikinci, Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Musa Kalaycı üçüncü oldu. Yarışmada il birincisi olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Sevgili, Adana’da Mayıs ayında düzenlenecek olan bölge yarışmalarında Kahramanmaraş’ı temsil edecek.

Eshabı Kehf'te yarışmaya giren öğrencilere çeşitli ödüller verilirken Afşin İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Bedir Boz öğrencilerin morallerinin bozulmaması gerektiğini belirterek “Zaten sizler ilçelerinizde birincisiniz. Burada temsilen birinin seçilmesi lazım kimse moralini bozmasın.” dedi.

Programa, Prof Dr. Abdulkadir Ergin, Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.