Canik Başarı Üniversitesi Yaratıcı Endüstriler Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Başarı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından yürütülen yaratıcı yazarlık programında yazar adayları yapılan törenle sertifikalarını aldı.

Farklı meslek guruplarından yazmaya ilgi duyanlara verilen eğitim bu yönüyle Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyor. Yazma yöntemlerinin uygulamalı ve kuramsal olarak anlatıldığı program, katılımcıları 40 saatlik bir eğitim sonunda temel düzey alan yazarlığı (Roman, hikaye, senaryo) yetkinliğine ulaştırdı.

Program sonunda seminere katılanlara bir konuşma yapan BÜYEM müdürü Prof. Dr. Yavuz Demir katılımcılara roman ve hikaye sanatına yapacakları katkılardan dolayı teşekkür etti. Demir programla ilgili olarak,“Yaratıcı yazarlık sertifika programı, şair Haydar Ergülen ve öğretim görevlisi yazar Sıddık Akbayır’ın da öğretici olarak katılımıyla hem kuramsal hem de uygulama açısından özenle yürütüldüğü, akademik hassasiyetlerin sanatın özgürlüğü ile buluştuğu heyecan verici bir yazma buluşması olarak tasarlanmıştır ve bundan sonra da yeni katılımcılarla sihirli sözcüğü aramaya devam edecektir .” dedi.