İzmirli genç yönetmen Uluç Yemen Aslan, Yemen Türkü’de Saklı Efsane belgeselinin ardından, Nepal’de Hayatta Kalma Savaşı belgeseli ile dikkatleri üzerine çekiyor. TRT-1 Belgesel kanalında yayına giren belgesel şimdiden büyük ilgi gördü.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo Sinema Bölümü mezunu olduktan sonra usta yönetmenlerden Ozan Yalabıyık gibi birçok ismin asistanlığını yapan Uluç Yemen Aslan, Türkiye’nin en iyi belgesellerine imza atmak için kolları sıvadı. Aslan, ikinci belgeseli Nepal’de Hayatta Kalma Savaşı belgeseline imza attı. T.C. Kültür Bakanlığının desteği ile Yemen Türküde Saklı Efsane belgeselini çeken Aslan’ın son yapıtı Nepal’de Hayatta Kalma Savaşı, doğudan batıya, kuzeyden güneye, objektifini yaşam mücadelelerine çeviriyor. İnsanoğlunun, doğaya, imkansızlıklara ve kendine karşı savaşı yarın TRT Belgesel programında yayınlanmaya başladı. Hayatta kalma savaşını anlatan Uluç Yemen Aslan, “25 Nisan 2015 Cumartesi günü Asya’nın güneyi 7,8 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Ardında binlerce ölü ve yaralı bırakan deprem, Nepal’in başkenti Katmandu’nun 80 km kuzeydoğusunda gerçekleşmesine rağmen, Hindistan ve Tibet’te de hissedildi. “Dünyanın çatısı” Everest’e doğru yayılan deprem dalgaları, Himalaya eteklerinin haritasını değiştirdi. Oldukça etkili artçı sarsıntılar sonucu meydana gelen toprak kaymaları ve çığ Nepal’i ve Nepallileri derinden etkiledi. Muson yağmurları öncesinde, yoksul Nepal halkı için depremi yaşamak kadar ağır bir deneyimse, depremle yüzleşmek ve hayatta kalma savaşı oldu. Bizim bu projemize Oscar adayı yönetmen Abdurahman Hussain’in de büyük katkısı olmuştur’’ dedi.
Gelecek yıl Fildişi Sahillerinde çekecekleri Umudun Yolculuğu adlı uzun metrajlı filmin çalışmalarına başladıklarını belirten Aslan, “En büyük hayalim, ülkemize ve yaşadığımız dünyaya kalıcı eser bırakabilmektir” dedi.