İSTANBUL (AA) - Yaşlı, fakir ve engellilerin gündelik hayatlarına bir nebze olsun farkındalık katmaya çalışan gençlerin kurduğu "Yarını Aydınlat Platformu" oluşturduğu kütüphaneler ve gerçekleştirdiği etkinliklerle adından söz ettiriyor.

Esenyurt'ta çoğunlukla yaşları 20-25 arasında değişen üniversiteli gençlerin kurduğu platform, düzenlediği etkinlikler ve hayatına dokunduğu insanlarla bilinirliğini ilçe ve İstanbul sınırları dışına taşıdı.

Gençlerin zeka, çalışkanlık ve dinamizmini temel alan platform, ulusal bir iyilik hareketi olma yolunda önemli mesafeler kat etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan "Yarını Aydınlat Platformu" Kurucusu Volkan Usanmaz, platformun kuruluş aşamasını ve yapılan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Altı yaşında anne ve babasının ayrılmasının kendisini çok etkilediğini anlatan Usanmaz, "Hayatımın büyük bir bölümünde kendi ayaklarımın üstünde durmam gerekti. Annesiz ve babasız büyüdüm. Amcamın yanında kaldım. Hayat bu tür zorlukları yaşayınca ileri dönük daha güçlü olmamı sağladı. Platformun fikir aşamasını aslında yaşadıklarım etkili oldu. Benim gibi yetim kardeşlerime ulaşmak istedim. Onlara ulaşmak için belli bir güç ve kitle haline gelmek gerektiğine inandım." diye konuştu.

Usanmaz, gençlerin projeye ve platforma büyük destek verdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 150-160 üniversite öğrencisine ulaştık. Resmi ve bizde öz geçmişi bulunan arkadaşlar bunlar. Bu gönüllülere projeleri anlattık. Sonrasında lise ve ilkokul seviyesinde arkadaşlarımıza ulaştık. Kütüphane kurmak ilk işimiz oldu. Yozgat'ta bir okulumuzun kütüphanesini 2 bine yakın kitapla kurduk. Daha sonrasında 'Manevi Torun' adında bir proje başlattık. Evlerinde veya huzur evlerinde tek kalan yaşlıları hedefledik. Bu projede hediyeler götürdük. Yaşlılara bakımlarında yardımcı olduk. Büyüklerimizin kıyafetlerini değiştirdik, ev yemekleri götürdük."

İkinci kütüphanelerini Van'da kurduklarını dile getiren Usanmaz, söz konusu kütüphaneye ise 2 bin 500'e yakın kitap götürdüklerini anlattı.

Usanmaz, "İyilik Kamyonu" projesiyle de evindeki eşyaları değiştiren ailelerin bu eşyalarını alarak ihtiyaç sahiplerine götürdüklerini kaydetti.