İpek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen Deneysel Tipografi Sergisi, 'Geri Dönüşüm' isimli etkinlik Hazırlık Okulu fuaye alanında sergilendi.

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nın da desteklediği sergiyi, İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feza Tansuğ açtı. Geri dönüşüm konusunda toplumsal çevre bilincinin oluşmasının hedeflendiği sergide, 14 eser yer aldı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan eserlerin yer aldığı sergide, geri dönüşüm malzemelerinin tekrar yaşama kazandırılmasının önemine dikkat çeken Bilkan, “Bu sergi, kullandığımız bütün araç ve gereğin kıymetini bilmek ve tabiatta yer alan hemen her şeyin mutlaka başkasının da işine yarayacağı şeklinde bir bilinç kazandırma amacını taşıyor. Üniversitemizde bu ve benzeri sosyal bilinci artıran sanatsal çalışmalar ve sergiler açmaya devam edilecek. Burası sanat ve sosyal bilimler üniversitesi, bizimde amacımız sadece teorik değil aynı zamanda öğrenci ve akademik kadromuzla bunun pratiğini yapmak. Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlarla bu tür ortak çalışmalarımızı devam ettireceğiz.” dedi.

Ambalaj atıklarıyla ilgili çalışmalar yapan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) adına katılan Kurumsal İletişim Sorumlusu Funda Ulutürk, “İpek Üniversitesi’nin yaptığı bu önemli çalışmaya destek olmak istedik. Son yıllarda atıklara yönelik bilinçlenme artıyor. Bu sergi ile de bu bilincin gelişmesine katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Sergide çok önemli çalışmalara yer verilmiş.” diye konuştu.

Sergide çalışmalarıyla katkı sağlayanlara Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feza Tansuğ, tarafından katılımcı belgesi verildi. Sergi 21 Ekim 2015 tarihine kadar Hazırlık Okulu fuaye alanında ziyaretçilere açık olacak.