Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından 10’uncusu düzenlenen Giresun Tanıtım Günleri etkinliği bu yıl Yenikapı’da büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek.
Giresunlular’ın bir araya geldiği ve kültürünün tanıtıldığı en büyük organizasyonla ilgili bilgi veren Federasyon Genel Başkanı Mehmet Kuğu, tüm hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.
Giresunlular’ın en büyük organizasyonu olduğuna dikkat çeken Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, “Giresun Günleri, bugüne kadar Giresunlular’ın bir araya geldiği ve yöre kültürünün tanıtıldığı en büyük organizasyonlardan biridir. Her yıl bir öncekinden daha çok katılımın gerçekleştiği Giresun Günleri artık Feshane’ye sığmaz olmuştur. Feshane’de adeta efsaneye dönüşen Giresun Günleri’ni Yenikapı’daki miting alanına taşıyoruz. Gerek katılımın yüksek olması gerekse Büyükşehir’in kararıyla Giresun Günleri’ni, Yenikapı’da miting alanında 20,21,22,23 ve 24 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Giresun Günleri bugüne kadar yaptığı projelerle örnek olmuştur. Yine diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olacak bir etkinliğe hazırlanıyoruz” dedi.
Giresun Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Günleri’nin sloganlarla da dikkat çekeceğini belirtti. Kuğu, “Bu yılki slogan “Şimdi Giresun Zamanı” olarak belirlendi. Ayrıca “Giresun Gabuğunu Gırdı” sloganı da kullanılmaya devam edilecek. Toplam 65 bin metrekarelik alanda gerçekleşecek etkinlik için her biri 2 bin 700 metrekare olan iki adet büyük çadır ve 500 metrekarelik panel ve sergi çadırı oluşturulacak. Otopark için ise 25 bin 600 metrekarelik bir alan ayrıldı. Ayrıca kulis, mescit ve yemek çadırlarının da ayrı alanlarda oluşturulacağı etkinlikte 216 metrekarelik büyük sahne, panel sahnesi ve katılımcıları karşılayacak olan 2 metreye 20 metre ebatlarında strafordan üretilen “Şimdi Giresun Zamanı” sloganı yer alacak. Bu yıl Giresun Günleri teknolojinin tüm imkanlarının da kullanıldığı bir etkinlik olarak göz dolduracak. Toplam 48 metrekarelik 3 adet led ekran, lazer gökyüzü tarayıcıları ve sahnelerdeki robot ışık şovları dikkat çekecek. Her yıl olduğu gibi dolgu takas ahşap Giresun Evi de Yenikapı’daki yerini alacak. Stand düzeni belirlenen etkinlikte geleneksel el sanatları çarşısı da bulunuyor. Ayrıca alana gelenler, oluşturulan bir pano ile etkinlik alanının krokisini görebilecek ve hem ilçe stantlarının hem de satış stantlarının yerini rahatlıkla tespit edebilecek. Bu yıl 10’uncusunu düzenleyeceğimiz Giresun Günlerine en büyük katılımı bekliyoruz” dedi.