KONYA (AA) - Konya'da Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının organize ettiği projeyle kırsaldan kente göçün önlenmesi ve topyekun kalkınma amaçlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeni Büyükşehir Yasası ile 31 ilçede üretimde artışın sağlanması için tarıma ve tarım projelerine destek verdiklerini belirterek, "Üretmek Sizden, Destek Büyükşehirden" sloganıyla başlattıkları desteklerin süreceğini dile getirdi.

Akyürek, mahalleye dönüşen köy ve beldelerde ekonomik çeşitlilik, mali destek ve doğal ürünlere yönlendirme amacıyla doğal sabun yapımı projesini başlattıklarını belirterek, projeyle kırsaldan kente göçü önlenmeyi ve topyekun kalkınmayı hedeflediklerini söyledi.

Akyürek, "Projeye katılan aileler, ürünlerini satış merkezlerine satarak aile bütçelerine ekonomik katkı sağlayacaklar. Doğanhisar, Ilgın, Güneysınır, Cihanbeyli ve Emirgazi ilçelerinde 19 kadın çiftçi, doğal sabun üretimi yapmaktadır. Üretilen sabunlar belediyenin satış merkezinde piyasaya sunuluyor." dedi.