Bursa Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Talimhane Tiyatrosu tarafından Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen ‘Gökten Gelen Adam’ isimli oyun tiyatroseverlerin büyük beğenisini topladı.

Nilüfer Belediyesi, yeni bir oyunu daha sanatseverlerle buluşturdu. Afife Jale ödüllü oyun yazarı Kubilay Tunçer’in kaleme aldığı ve yönettiği oyunda, 1950’lerin başında Güney Pasifik'te bir adada geçen gerçek bir hikâye konu ediliyor. Savaş Alp Başar, Kubilay Tunçer, Oğuz Aslan ve Ezgi Ayvalı’nın rol aldığı oyunda, 12 yıldır bir adada yaşayan John Frum ve bir kaza sonucu adaya düşen Frank’in yollarının kesişmesi ile gelişen olaylar anlatılıyor.

II. Dünya Savaşı sırasında gökten atılan kargoları, tanrıların hediyesi olarak gören Polinezya yerlileri, inançlarının adını Kargo Dini koyarlar. Bir gün gökten kargo yerine paraşütlü bir adamın indiğini gördüklerindeyse Tanrı’nın yeryüzüne indiğine inanırlar. Talimhane Tuyatrosu oyuncularını başarıyla sergilediği tek perdelik oyun izleyicilerden büyük alkış aldı.