Devlet Tiyatroları 11. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festival'i 24 Nisan'da başlıyor.

Festival ile binlerce çocuğa ulaşmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları sosyal sorumluluk alanında önemli adımlar atıyor. Görme engelli çocuklara yönelik ‘Okuma Tiyatrosu’ projesi ile ‘Gergedanlar Ateş Etmez’ adlı oyunu festival kapsamında sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarının canlı olarak seslendireceği oyunda zaman zaman yağmur ve rüzgar efektleri de dahil edilerek okuma zenginleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24-29 Nisan tarihleri arasında Ankara’da kutlanacak festival ile tiyatro sanatına katkıda bulunmak, kültürler arası değişim ve gelişime hizmet etmek amaçlanıyor. Binlerce küçük hanım ve küçük beyin izleyeceği festivalde; Bulgaristan, Fransa, Romanya, Dağıstan, Hırvatistan, İsviçre, Slovenya, Norveç, İtalya ve Hollanda’dan 12 yabancı grup ve Türkiye’den 14 yerli grup, 9 farklı sahnede 84 temsil verecek.

Devlet Tiyatrolarından dokuz oyunun sahneleneceği festivalde on ikisi yabancı, biri şehir tiyatrosu ve biri özel tiyatro olmak üzere toplam 22 farklı oyun minik tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

On yıldır 36 farklı ülkeden 201 oyunun ve 612 temsilin 200 bin aşkın seyirciyle buluştuğu festivalde, bu yıl da kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları yer alacak.