Asya'nın ilk internet dizisi festivalinin, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenleneceği açıklandı.

Fastivalin organizatörleri tarafından bugün yapılan açıklamada, KWeb Fest internet dizisi festivalinin, başkent Seul'de 30-31 Temmuz tarihlerinde düzenleneceği bildirildi.

Festival çerçevesinde, internet dizisi ile ilgili konferans ve seminer, ulusal Webdrama yarışması ve 70 kadar muhtelif internet dizisinin izleyicilerin dikkatine sunulacağı bildirildi.

Festivale, Los Angeles İnternet Dizi Festivali tesiscisi Ajakwe Michael, ABD'nin ünlü Spider-Man TV animasyon dizisinin yazarı Wachtel Brooks ve YouTube yetkililerinin yanı sıra birçok yabancı dizi yapımcısı stüdyolarından temsilcilerinin katılacağı bildirildi.

Her geçen gün dizilerin televizyondan ziyade akıllı telefonlarda izlenilmesinin artmasıyla bu alana yönelik faaliyetlerin de arttığı görülüyor. Bu kapsamda her yıl Webfest diye tanımlanan Los Angeles İnternet Dizisi Festivali yapılıyor. İnternet dizilerinin popülerliğinin hızla arttığı Güney Kore'de ise bu tür festivalin Asya ülkeleri arasında ilk kez düzenleneceği belirtildi.

Güney Kore'de bu tür dizilerin en çok KBS, MBC, CJ E&M ve Sidus HQ tarafından çekildiği bildirildi.

İnternet dizilerinin, genellikle 5-20 dakika gibi kısa süreli bölümlerden oluştuğu ve sadece internet üzerinden yayınlandığı biliniyor.