Türkiye'nin Ocak 2008'de 'Saraydaki Mücevher' adlı dizisinden tanıdığı ünlü aktris Lee Young-ae'nin yeni bir diziyle ekranlara döneceği bildirildi.

Güney Kore ve dünyanın 92 ülkesinde gösterime giren 'Saraydaki Mücevher' TV dizisindeki üstün performansıyla izleyenlerin kalbinde yer eden Lee Young-ae'nin, bu kez Kore'de 16. yüzyılda cereyan eden olayları canlandıracak yeni bir tarihi dizide rol alacağı duyuruldu.

Aktrisi temsil eden Group Eight firması yetkilisi Lee'nin, bu sene yapımına başlanacağı 'Saimdang, Onun hikayesi' dizisinde, aynı anda hem Kore'nin ünlü Konfüçyüs bilgini Lee Yulgok'un annesi Shin Saimdang'ı ve günümüz Güney Kore'sinde bir üniversitede sanat tarihi derslerine giren bir öğretmeni canlandıracağını açıkladı.

Amerika'daki bir iş adamıyla evlendikten sonra uzun süredir ekranlardan uzak kalan Lee'nin oynayacağı yeni dizinin çekimlerine haziran ayında başlanacağı ve önümüzdeki yılın ilk yarısında gösterime gireceği aktarıldı.

Güney Kore'nin en çok sevilen aktrisi Lee'nin, ülkesine yaptığı katkılardan dolayı hükümet tarafından 'Kültür Liyakat Madalyası' ile ödüllendirildiği ve BM Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından iyi niyet elçisi atanarak birçok hayır işini organize ettiği biliniyor.