Güney Kore’de Türk çinileri satan ‘İstanblue’ adlı hediyelik eşya dükkanının açılış töreni yapıldı.

Güney Kore’deki Türk müteşebbisleri sıra dışı bir işletmeye imza attı. Şimdiye kadar restoranları ile Güney Kore’de faaliyet gösteren KERVAN Grup, başkent Seul’de, ‘İstanblue’ adında Türk çinilerinin bulunduğu hediyelik eşya dükkanı açtı. Seul’de yaşayan Türkiye vatandaşları ve Korelilerin katıldığı açılış töreninde gelen misafirlere soğuk çay, limonata ve kurabiye ikram edildi. Ayrıca, açılışa gelen her misafire çini hediye edildi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Güney Kore eski Türkiye Büyükelçisi Paik Sang-ki, dükkanın açılmasını Türkiye'nin sanat seviyesini Güney Kore'ye anlatması yönünden anlamlı bulduğunu söyledi. Eski Büyükelçi Paik, alış-veriş mekanı olarak görmediğini belirttiği dükkanın, Güney Kore-Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin artırılmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Açılıştan önceki bir aylık süre içinde iyi satış yaptıklarını söyleyen Kervan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öztürk ise “Kore, 50 milyonluk bir pazar. İnsanlar sanata önem veriyor. Bu yüzden biz de Türkiye’nin bu el yapımı bütün ürünlerini, Güney Kore’de tanıtmak amaçlı bu işe girmiş olduk.” ifadelerini kullandı.