Ahlak Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) ve Son Peygamber Platformu İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa olarak Kırıkkale Nur Cami bahçesinde 40 hadis resim sergisi düzenlendi.

Serginin açılışında konuşan Zinde Sosyal Gelişim Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı, Hz. Muhammed'in hadislerinin düzenlenen etkinlik sayesinde yeniden zinde tutulduğunu ve bu sayede toplumda bir farkındalığın oluşturulduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in hayatının toplumda her birey tarafından daha iyi anlaşılması ve örnek alınması gerektiğini vurgulayan Arı, "Düzenlenen sergi sayesinde Peygamber Efendimiz'in komşuluk ilişkilerinden namaza, selamlaşmadan güzel ahlaka kadar pek çok konuda insanlığa ışık tutan Hadis-i Şerifleri daha anlaşılır ve yaşanır hale getirmek ve tablolar halindeki çeşitli çizgi teknikleri kullanılarak anlatılmaya çalışıldı" dedi.

AKÇED Başkanı Mehmet Atalmış da, bir gün süreyle açık kalacak olan sergide yazar Hasan Aycın'ın çizmiş olduğu 40 eserin yer aldığını belirterek, dernek çalışmaları kapsamında bu tür etkinliklerin çeşitli merkezlerde devam ettirileceğini belirtti.