Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü ve polis haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Urfa sıra gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, daire amirleri, polis memurları ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü ve polis haftası etkinlikleri kapsamında düzenledikleri (Urfa sıra gecesine) katılan herkese teşekkür etti. Holoğlu, “Toplumun birlik düzen huzur ve güvenliği, vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak, yardıma muhtaç olanlara yardım etme gibi çok önemli ve hayati görevler üslenen teşkilatımız kurulduğu günden buyana gücünü kanunlardan ve hizmet sunduğu halkın desteğini alarak gece ve gündüz aralıksız görev yapmaktadır.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından başarı gösteren polislere başarı belgeleri ve etkinlikler kapsamında düzenlenen proje yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu tarafından verildi. Daha sonra il dışında getirtilen yöresel kıyafetleri Urfalılar sahnede yerlerini alarak Urfa sıra gecesi düzenlediler. Urfalıların türkülerine eşlik eden polis ve eşleri doyasıya eğlenerek stres attı. Konser havasında geçen Urfa sıra gecesinde sahnede çiğ köfte yoğruldu. Bazı daire amirleri ve polis memurları da sahneye çıkarak kol kola girip halay çektiler. Renkli görüntülere sahne olan polis etkinliği büyük ilgi gördü.