Hakkari’de ilk defa 3 katlı, iki minareli, 9 kubbeli ve asansörlü bir caminin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Atlılar Caddesi üzerinde yapılan Ulu Cami’nin temeli için il müftülüğü tarafından temel atma töreni düzenlendi. Kurban kesip ve duaların edildiği temel atma törenine Hakkari Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Karum amirleri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Caminin temeli bin metre karelik arsa üzerinde Diyanet Vakfının yardımları ile 3 katlı cami, 9 kubbeli, iki minare, iki asansör ve engelliler için ayrı asansör, okuma salonları, şadırvan, bay ve bayan WC'lerinin yer alacağı belirtildi. 2017 yılının Ağustos ayında tamamlanacak olan Ulu Cami’nin 5 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Okunan Kur’an-ı Kerim'in ardından konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, ''Allah’ın nasip eylediği iki minareli, dokuz kubbeli, iki asansörlü, önünde şadırvanı ve mübarek gün ve geceler için de şerbet çeşmeli Ulu Camimizin temelini atmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Muhterem hocamızın okuduğu ayeti kerimede şöyle buyurdu: Allah’ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren, Allah'tan başkasından korkmayan insanlar camileri imar eder” şeklinde konuştu.