TÜRKİYE Halk Oyunları Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi olarak Orhan Gökşen görevlendirildi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu, 27 Temmuz tarihli kararıyla 81 ile görevlendirme yaptı. Görevlendirme sonucu federasyonun Kahramanmaraş temsilcisi Orhan Gökşen oldu. Anadolu üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü mezunu olan ve 2004'ten bu yana halk eğitim merkezlerinde halk oyunları eğitmeni olarak görev yapan Orhan Gökşen, halen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli.

Yapılan görevlendirmeden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Orhan Gökşen, halk oyunlarının Kahramanmaraş'ın kültürel zenginliğinin en büyük göstergelerinden biri olduğunu ve bunun tanıtılıp yeni nesillere aktırılması gerektiğini söyledi. Halk oyunlarının içerisinde müziği, hareketi ve anlatımı barındıran bir oyun olduğunu ifade eden Gökşen, şöyle devam etti:

"Halk oyunları halkın duygularını, düşüncelerini, müziğini, giyimini ve ritmini yansıtmaktadır. Bir ili tanıtabilmenin en iyi yollarından biridir halk oyunları. Halk oyunları ve türkülerle yetişen gençlerimiz, ruhen ve bedenen sağlıklı nesillerimizin yetişmesine vesile oluyorlar. Gruplarında halk oyunları oynayan çocuklar kurdukları dostluklarla birbirlerine iyi örnek olabiliyorlar. Halk oyunlarını oynayabilmenin yaşı yoktur, her yaşta öğrenilebiliyor. Anne ve babalara şunları söylemek isterim; çocuklarınızı halk oyunlarına, ya da dans öğrenmeye gönderiniz. Yetenekleri ve istekleri doğrultusunda sporun her dalına, enstrüman çalmak gibi diğer seçenekleri de ihmal etmeyiniz. Ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirerek kültürümüzü ve bütün değerlerimizi çocuklarımıza öğretmek her anne babanın asli görevidir. İnşallah 2019 yılında 12 Şubat Kurtuluş Bayramı'nda da Kahramanmaraş'ta çok büyük gösteriler ve etkinlikler yaparak 2019 yılına damgamızı vurmak istiyoruz. Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin de desteğini aldığımızda çok büyük başarılar yakalayacağımıza olan inancım tam."