Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kahramanmaraş Pazarcık Devlet Hastanesi çalışanları tarafından Pazarcık Eğrice Köyü Ortaokuluna kurulan kütüphane ve etkinlik salonunun açılışı yapıldı.

Eğrice Ortaokulundaki açılış törenine Pazarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah BAŞLI, Başhekim Yardımcısı Dr. Tuğba AKÇAKAYA, Hastane Müdürü Hakan NEVZAT, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevda ÖZCAN, Hastane Çalışanları, Okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde, Eğrice Ortaokulu müdürü İbrahim Ganidağlı Pazarcık Devlet Hastanesi İdaresi ve çalışanlarına teşekkürlerini ileterek “Okulumuzun böyle bir kütüphaneye kavuşması bizleri sevindirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Daha sonra Pazarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Başlı bir konuşma gerçekleştirdi. Başhekim Başlı konuşmasında şunları kaydetti: “Pazarcık Devlet Hastanesi çalışanları olarak kurduğumuz bu kütüphane ile daha çok okuyan bir nesil oluşturulması planlanmıştır. İstatistiki olarak Avrupa ülkelerinde kitap okuma süreleri 30 dakikaları bulurken ne yazık ki ülkemizde bu süreler dakikaları bile bulamamaktadır. Umarım bu projeyle daha çok okuyan bir nesil oluşmasına ufacık da olsa katkı sağlayabilmişizdir. Projeyi üstlenen ve yürüten personelimiz Oğuz Milcan’a ve desteklerini esirgemeyen Pazarcık Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.”

Proje koordinatörü Oğuz MİLCAN ise yaptığı açıklamada “Bu projenin gerçekleşmesinde bana destek olan Hastane idaremize ve çalışma arkadaşlarıma özellikle teşekkür ederim.” dedi.

Açılışın ardından katılımcılar tarafından kütüphane ve etkinlik salonu gezilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.