Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU), kent merkezinde bulunan tarihi Uzun Çarşının her yağmur sonrası göle dönmesinin önüne geçebilmek amacıyla kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesi için acil eylem planını hayata geçirdi. Genel Müdürlük, HATSU yetkilileri ile Hatay Valiliği’nin Uzun Çarşı’da ortak bir inceleme yaptığını ve yapılan incelemeler sonucunda çarşıda yapılacak çalışmaların belirlendiğini vurgulayarak, bu kapsamda ilk mevcut hatların bakım ve onarımlarının yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

HATSU, çarşıda mevcut bulunan ve çeşitli şekillerde tahrip edilen hatların tamirat ve değişim işlemlerinin yapıldığını, bu çalışmalar sonucunda çarşıdaki tamirat ve değişim işlerinin yüzde 80’inin de tamamlandığını açıkladı. Ayrıca Uzun Çarşı’ya gelen taşkın suların ilave hatlar ile taşkın derelerine aktarılacağını belirten idare, bu sayede çarşıya yüzey sularının gelmesinin engelleneceğini ve taşkın sularının taşkın derelerine aktarılması çalışmalarının projelendirilmeye başladığını duyurdu.

Uzun Çarşı’da ve Kurtuluş Caddesi’nde Fransızlardan kalma ve Fransızların ardından yapılan tüm kanalizasyon hatlarının temizleme çalışmalarının sürdüğünü belirten idare, bölgedeki ızgara sayısının artırılacağını ve çarşı esnafının da kanalizasyon hatlarının tıkanmasına mahal verecek davranışlarda bulunmaması için bilgilendirildiğini açıkladı.

HATSU idaresi, Uzun Çarşı esnasıyla birebir görüşüldüğünü ve problemlerin yerinde tespit edildiğine dikkat çekerek, aciliyetine göre sıralanan problemlerin peyder pey çözüme kavuşturulacağını ve Uzun Çarşı esnafının hayata geçecek projeler ile rahat bir nefes alacağını bildirdi. Beş kişilik ekibin 1 haftadır yürüttüğü çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması öngörülüyor.