Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmanmaraş Kafkas Kültür Derneğinin organize ettiği etkinlikte Çerkes otantik müziklerini dünya müziğiyle harmanlayan Kafkasya’nın en popüler müzik topluluğu ‘HATTİ’  900 kişilik seyirci katılımıyla Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde sahne aldı.

Kabardey Balkar Cumhuriyeti Başkenti Nalçik’te müzik çalışmalarında bulunan HATTİ grubu, daha önceki yıllarda dans grubu ile izlemiştik ve şimdi müzik grubu ile Kahramanmaraşlıların karşısına çıktı.

Hatti Grubu; Nefeslilerde Anzor Uvizhev, Akordeonda Aslan Dudarov, px”erküsyonda Kazbek Balkarov, bas gitarda Arsen İndrokov ve gitarda Aslan Kumikov’un  yaklaşık 2 saat hiç ara vermeden canlı performans sergileyen grup, etnik müzik ile severlerin  kulaklarının pasını sildi.

Konsere Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi MAHÇİÇEK,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  Muhtarlıklar  ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Sayın Adnan ALAGÖZ ,  Bölge Dernek Başkanları ve diğer illerden gelen kalabalık bir seyirci kitlesi izledi.

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği Başkanı Hakan AYDEMİR’in açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış Konuşmasında Başkan Aydemir şunları söyledi:

Henüz Maraş’a Kahramanlık ünvanı verilmemişti. Gazeteci yazar sorar, Maraş’ın kahramanları kimlerdir. Aldığı cevap ders niteliğindedir. 
‘’Aziz şehitlerin ruhunu incitmeyiniz Maraş’ın müdafii onlardır Kahraman Maraşlılardır Bunu itiraf etmek bizim için borçtur, Tarih bunu böyle yazacaktır’’ 
Arslanbey (TOĞUZATA) 

HATTİ ler ile ilgili kısa bir bilgi aktarmak isterim. 

Tarih öncesinde Anadolu da yaşayan HATTİLER, Tarih bilimcilerin yapmış olduğu araştırmalarda, HATTİLER ile ÇERKESLERİN yaşam tarzlarının aynı olduğunu ortaya çıkarmıştır. 
Bu gün Ankara etnografya müzesinde sergilenen Çorum Alacahöyük mezar taşlarında yapılan incelemelerde, Dünya dil bilimcilerinin yapmış olduğu çalışmalarda, yazıtlar üzerindeki kitabeler, sadece Çerkesce okunabilmekte ve anlaşılmaktadır.

 Demiri ilk işleyen HATTİ lerdir. 

Çerkeşlerde birini onure etmek için, Hat jeğaa HATTİ derler. 

Çerkeslerde düğünü yönetene, Hatiyauka denir. 

KAHRAMANMARAŞ HATTİ KONSERİ FOTOĞRAFLARI

Günümüzde, Çerkeslerde Bunlar gibi bir çok kelime haznesi bulunmaktadır. 

Biz Tarihte Beraberiz, Kurtuluşta Beraberiz, Dün Biriz, Bu Gün Beraberiz. 

Birliğimiz gücümüz, Kültürümüz zenginliğimizdir. 

ALLAH Birliğimizi ve Beraberliğimizi Bozmasın. .