Havza Belediyesi 11. Geleneksel Tirit Gecesi düzenlendi. Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'ndeki düzenlenen Tirit gecesine AK Parti Samsun Milletvekilleri Tülay Bakır, Cemal Yılmaz Demir, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Havzalı katıldı.

Etkinlik, AK Parti Milletvekili Tülay Bakır, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından tirit kazanının açılmasıyla başladı. Açılan kazanlardaki tirit ilk olarak basın mensuplarına protokol üyeleri tarafından servis edildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, bu yıl tirit gecelerinin 11.'sini düzenlediklerini belirterek şunları kaydetti: "Tirit bahane, amaç Havzalıları bir araya getirmek. Diğer bir amaç ise Havza'nın tanıtımını yapmak. 10 yıl önce Havza'da kaplıca olduğunu bilmeyen çok kişi vardı. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile kaplıcalarımızı tanıttık. Ayrıca Atatürk Havza'da 18 gün kaldı. Havza kaplıcalarında şifa buldu. Ülkemizin kurtuluşunu Havza'da planladı. Bunları bugüne kadar yeterince anlatamadık. Bu yıl içerisinde İstanbul'da ve Almanya'da tirit gecelerimiz düzenlenecek ve biz yine Havza'nın tanıtımı için çalışacağız. Havza gelişmeye devam ediyor. İki hastanemizin inşaatı devam etmekte. İnşallah bu yıl 5 yıldızlı bir otelin temelini atacağız."

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise "Ben bu tür dayanışma gecelerinin daha da coşkulu olduğunu görüyorum. Samsun'da, Atakum'da, Havza'da oturan hemşehrilerin bu akşam bir araya gelme gecesidir. Bu dayanışma ve yardımlaşma hep devam edecektir, ben bundan eminim." dedi. Taşçı, Samsun'da faaliyet gösteren hemşehri derneklerine bina yapılmak üzere yer tahsisi sözü verdi. Tirit gecesi, mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti.