“İzmirli Çocuk Olmak” projesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na misafir olan küçük öğrenciler, hayal ettikleri şehrin resmini yaparak hediye etti. Okudukları şiirin son cümleleri de çok anlamlıydı: “Mutlu insanların şehridir İzmir. Güzel olduğunu tüm Türkiye bilir.”

Beyaz Balon Anaokulları 6 yaş grubu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Proje kapsamında bir ay boyunca şehrin tarihî ve sembolik yerlerini gezen öğrenciler, hayal ettikleri İzmir’in resmini yaparak Kocaoğlu’na hediye etti. Kocaoğlu, küçük misafirlerine hayallerindeki İzmir’i tek tek sordu. Gezileri sırasında Tarihî Asansör’ü çok beğendiklerini söyleyen öğrenciler, Kordonboyu ve Muskafa Kemal Sahil Bulvarı'nın rengarenk olmasını, yüzme havuzu ve buz pateni pistlerinin artmasını, legoland yapılmasını istedi. Limandan başlamak üzere kıyı şeridi boyunca bina cephelerinin düzenlenmesi için bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, buz pisti ve yüzme havuzu sayısının artması için de planlama yaptıklarını söyledi.

Beyaz Balon Anaokulları Eğitim Danışmanı Işıl Manavoğlu ise, “İzmirli Çocuk Olmak” projesindeki amaçlarının, çocuklara yaşadıkları yeri tanıtarak ileride İzmir için faydalı çalışmalar yapmaları olduğunu söyledi. Öğrenciler daha sonra, Manavoğlu’nun projeyle aynı ismi taşıyan şiirini hep bir ağızdan okudu.