2005 yılında ilk sayısı yayınlanan Hayat Ağacı dergisi, 10. Yaşını “Sivas Şehir Albümü” başlıklı özel bir sayıyla kutluyor. “Objektife Yansıyan Yüz Yıl” kapak sloganı ile sunulan özel sayıda 220 siyah beyaz şehir fotoğrafı okurlarla paylaşılıyor. Önceki sayıları 112 sayfa olarak yayınlanan derginin 10. yıl özel sayısı 168 sayfadan oluşuyor. Asırlık fotoğrafları bugünlere taşıyan derginin son sayısında görselliğe büyük yer verilirken Tekin Şener imzalı Sunuş yazısı tek metin olarak göze çarpıyor.

Yıllardır Sivas şehir kültürüne dair dosyalarla ve görsellerle okurlarının huzuruna çıkan Hayat Ağacı dergisi 10. yaşı için hazırladığı özel sayısında yalnızca fotoğraflara ve fotoğraf altı yazılarına yer verdi. Özel sayıda yer alan fotoğrafların tamamı açıklayıcı ve yorumlayıcı alt yazıları ile birlikte sunuldu. 220 fotoğrafın konularına göre dokuz bölüme ayrıldığı dergide “Evvel Zaman Şehri”, “İş Güç Çarşı Pazar”, “Okul Gezisi”, “Zamanın Yüzünde Mekânlar” gibi bölümlere ayrıldı.

Sivas Şehir Albümü’nün sayfalarında, Sivas tarihinin bir yüz yılı gözler önüne serilirken, 1880’ler ile 1980’ler arasındaki döneme ait fotoğraflar, Sivas’ın yakın tarihine kadar uzanıyor. Dergi arşivinden seçilen fotoğraflar, Sivas’ın çoktan geride kalmış kent dokusundan bazı enstanteneleri gözler önüne sererken, Sunuş yazısında bu durum şöyle ifade ediliyor:

“İşinde gücünde olanlar; makamda, meydanda, yolda olanlar, okula, çarşıya pazara, hastaneye, sahraya, düğüne, törene, şölene gidenler; müzik sevenler, yemek sevenler, spor sevenler; giyinmeyi, gezmeyi, eğlenmeyi, öğrenmeyi bilenler… Koca bir şehir ahalisi dokuz bölümde bir hayal perdesinden geçer gibi geçsin ve siyah beyaz yapraklarda bir şehrin bir asırlık hikâyesi fasıl fasıl izlensin istedik.”