Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) tarafından, Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan öncülüğünde kurulan ‘Hayatın Renkleri Atölyesi’ fotoğraf sergisi açıldı.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası fuayesinde açılan sergiye, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ve davetliler katıldı.
Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz serginin açılış konuşmasında atölye kapsamında açılan sergilerin ekip çalışması olarak gerçekleştiğini belirterek büyük emeklerle açıldığını söyledi. EFOD Başkanı İyiiz, "Bu arkadaşlar her hafta düzenli bir şekilde buluşarak bir araya gelerek, çalışmalarını yaparak sergiyi sizlere sunma imkanı buldular. Bu sergilere kolay ulaşılmıyor, uzun bir süreçten geçiyor. Biz EFOD olarak buralara kolay gelmedik. EFOD artık bir marka oldu. Türkiye’de dernek olarak çalışmamız örnek gösteriliyor. Şu anki kalabalığı buraya getirme başarısını, yönetim olarak, üyeler olarak koltuklarımıza yapışmadan, inanın göreve işe yakışarak, çalışarak elde ediyoruz. Yaklaşık bir ay önce bir sergimiz oldu, buradan da 2 uluslararası altın madalya, 1 Türkiye birinciliği kayıtsız mansiyon ve sergileme ödülü aldı. Bu başarılar kolay elde edilmiyor. Bu sergilerin yanında üye arkadaşlarımız böyle yarışmalara katılıyorlar, onlar için çaba sarf ediyorlar ve Edirne’ye madalyalar getiriyorlar. Sizlere katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Atölye grubu üyesi Fatma Bayko da, “EFOD, Behiç Günalan Hayatın Renkleri atölyesi olarak en güzeli için yola çıktık. Bu uğurda gerçekten emek ve yürek verdik. Bizlere her konuda yardımımıza koşar adım gelen çok değerli atölye şefimiz Behiç Günalan’a kendim ve tüm atölyedeki arkadaşlar adına teşekkür ederek önünde saygıyla eğiliyorum. Bizlere sımsıcak EFOD’un kapısını açan, derneğin çıtasını sevgiden ve başarıdan yana yükseğe taşımak için çaba, emek ve yürek veren değerli başkanımız Serdar İyiiz’e ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.
Atölye sorumlusu Behiç Günalan ise, “Sanatın makamı ünvanı olmaz o yüzden ünvansız makamsız herkese hoş geldiniz diyorum. Serginin kitapçığındaki yazıyı paylaştı. Fotoğrafın olduğu yerde söz az olur” diyerek katılımcıları sergiye davet etti.
EFOD Behiç Günalan Hayatın Renkleri Atölyesi’nde Alev Bilgen, Barış Özkapı Bilgin Ayyıldız, Canan Kaplıca, Deniz Özden, Esma Mıhlayanlar, Fatma Bayko, Hasan Murat Çaloğlu, Havva Tutak, Nevser Eraslan, Nilgün Erman, Orkide Palabıyık, ve Tülay Sarvan’ın çekmiş olduğu fotoğraflar sergilendi.