Bursa Nilüfer Belediyesi’nin sokak hayvanlarının kış günlerinde aç kalmamaları için düzenlediği Mama Desteği Konseri büyük ilgi gördü.

Hayvan dostları, soğuk kış günlerinde sokakta yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için konserde bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi Hayvan Hakları Grubu, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Uludağ Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun organizasyonu ile düzenlenen konsere katılanlar hem eğlendi, hem de sokak hayvanları için önemli bir katkıda bulundu. Basın Kültür Sarayı’ndaki Kat 3’te gerçekleştirilen konsere gelenler mama bağışında bulunarak içeri girdi. Bazı hayvan severler dışarıdan getirdikleri kedi ve köpek mamalarını bağışlarken, bazıları da konser girişinde açılan stanttan satın aldı.

Matrak, Pilot ve Ahmet Beyler ile renkli bir konser geçiren hayvan severler, eğlenirken sokak hayvanları için de önemli bir destekte bulundu. Etkinliğin sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve duyarlılığın artırılması amacıyla yapıldığına dikkat çeken Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu, "Belediyemiz bu konuda ciddi çalışmalar yapsa da, bizler de sivil toplum örgütü olarak, üniversitedeki öğrencilerimizle birlikte etkinliği konserle birleştirerek ayrı bir renk katmak istedik." dedi.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, "Sokak hayvanlarına destek vermeyi birçok insan istiyor ancak bunlar bütünlük oluşturmadığı için amacına ulaşamayabiliyor. Sokak hayvanları için önemli bir etkinlik yaptığımıza inanıyorum. Burada toplanan mamalar, hem beslenme odaklarında hem de Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bulunan hayvanlar için kullanacağız. Ayrıca ihtiyacı olan hayvan severlerimizin de taleplerini cevapsız bırakmamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.