100.Yıl Ortaokulu tarafından düzenlenen  “Hazreti Muhammed (SAV)” temalı şiir okuma yarışmasının ön elemesi 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü yapıldı.Ön elemeye katılan 22 okuldan 11'i ön elemeyi geçerek finalde yarışmaya hak kazandı.  Finalde Şehit Fatih Gök Ortaokulundan Elif Beyza ALTUN okumuş olduğu Sezai KARAKOÇ'un   “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” isimli şiiriyle yarışmanın birincisi oldu.

Yarışmada ikinciliği Fatih İlkokulundan Batuhan Boynueğri ,üçüncülüğü ise Abdurrahim Karakoç Ortaokulundan Hilâl Hazan YILDIRIM elde etti. Yarışmanın birincisi olan Şehit Fatih Gök Ortaokulundan Elif Beyza ALTUN dört adet çeyrek altınla ödüllendirilirken, yarışmada ikinci olan Fatih İlkokulundan Batuhan Boynueğri'ye üç , üçüncü olan Abdurrahim Karakoç Ortaokulundan Hilâl Hazan YILDIRIM'a ise iki adet çeyrek altın verildi .

Finalde yarışan diğer yarışmacılar da birer adet çeyrek altınla ödüllendirildi.Yarışma birincisi Elif Beyza ALTUN “Bu başarımdaki en büyük pay büyük bir özveri ile beni hazırlayan Türkçe Öğretmenim Fahri KALAYLI ve bizi sürekli destekleyen Okul Müdürüm Çetin ÖZBERK'e aittir. Onlara çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yarışmacılara ödülleri programa katılan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ ve Okul Müdürleri  tarafından takdim edildi.