Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü kutlamaları ve şehitlerin anılması kapsamında bir tiyatro etkinliği düzenledi. Hatay İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Çanakkale'nin manevi ruhunun hissedilerek duygulu anların yaşandığı iki perdelik oyunda Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olaylar canlandırıldı.

HBB personeli ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen tiyatro oyununun en çok dikkat çeken sahnesi ise Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın fedakarlığı ayrıca savaşlar karşısında Türk askerlerinin yardımseverliği, birlik ve beraberlikten yana olan tutumu oldu. Sergilenen oyun sonunda tiyatro ekibinden Ertuğrul Yemenoğlu, katılım gösteren izleyicilere ile bu imkanı sağlayan HBB Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a teşekkürlerini sundu.

Çanakkale Savaşı sırasında meydana gelen olaylardan kesitleri sahnelediklerini ifade eden Yemenoğlu, "Biz bu vatanı geri alabilmek için çok emek sarf ettik. Çok zor durumlar yaşadık. Birileri iyi bilsin, iyi düşünsün ki zor kazandığımız bu vatanı kolay kolay vermeyiz." dedi.

HBB Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Mehmet Mursaloğlu başarılı bir oyun sahneleyen tiyatro ekibine çiçek sunarak teşekkürlerini iletti. Düzenlenen etkinlikte ayrıca Çanakkale Şehitliği'nde bulunan temsili bazı mezarlar, Çanakkale Savaşı'ndaki Mehmetçiklerin savaş halindeki durumlarını anlatan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarla anlatıldığı sergi ilgi gördü.