Halkların Demokratik Parti (HDP) ve Saadet Partisi’nin bayramlaşmasında konu yüzde 10’luk seçim barajı oldu. Saadet heyeti, HDP’nin seçim barajının kaldırılması için verdikleri kanun teklifinin arkasında olacaklarına inandıklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Alp Altınörs ve Parti Meclisi üyesi Emir Ali Türkmen bayramlaşma için gelenleri kabul etti. Saadet Partisi’nde ise Tacettin Çetinkaya’nın başında bulunduğu heyet yer aldı.

Saadet Partili Tacettin Çetinkaya, Türkiye’de siyasetin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ve seçim barajın olmaması gerektiğini vurguladı. Saadet Partisi’nin Türkiye’de teşkilatlanmasının AK Parti ile eşdeğer olduğunu kaydeden Çetinkaya şöyle devam etti: “Bütün noktalarda varız. Böyle özgül ağırlığı olan bir partiyiz. Ülke meselelerinin çözümünde de ciddi önerilerimiz var ama siyasi algılardan dolayı AK Parti aradan sıyrıldı. 1 lira bile seçim yardımı almıyoruz.”

HDP’nin barajın kaldırılması konusunda verdikleri kanun tekliflerini takip ettiklerini dile getiren Çetinkaya, HDP’nin seçim barajının kaldırılması için verdikleri kanun teklifinin arkasında olacaklarına inandıkları ifade etti.

HDP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Alp Altınörs ie şunları söyledi: “Gelinen noktada barajın düşürülmesini değil barajın kaldırılmasının tartışılması gerekiyor. Saadet Partisi gibi bir partinin mecliste olması gerekiyor. Biz diğer partiler gibi barajı geçene kadar baraj karşıtı, barajı geçtikten sonra nimetlerinden faydalanan bir parti olmayız.”