Hazırladığı kapsamlı özel sayılarla Türkiye edebiyatında önemli bir yer edinen Hece Dergisi, 30. sayısını da yayımladı. Dergi, bir edebi tür olarak 'günlük'ü konu edindi.

740 sayfalık ‘Günlük Özel Sayısı'nda, birçok yazarın, şairin, düşünce adamının günlüklerinden parçalar, onların günlüklerine yoğunlaşan yazılara yer veriliyor. Edebi bir tür olarak günlük konusu, kapsamlı yazılarla ele alınıyor, günlük yazanların eserleri sıkı bir incelemeye tabi tutuluyor. Altı ayda hazırlanan ve 75'ten fazla ismin yazılarıyla destek sunduğu ‘Hece Günlük Özel Sayısı', ilk kez Türkçeye çevrilen bazı günlük örnekleriyle de öne çıkıyor.

Dosyada Abdullah Uçman, Virginia Wolf, Mircae Eliade, Viktor Hugo ve Jean Baudrillard gibi yazarların ilk kez yayınlanan günlükleri de bulunuyor. 1962 yılında Türk Dili Dergisi'nin çıkardığı ‘Günlük Özel Sayısı'nın ardından Hece'nin çıkardığı özel sayı, bir edebi tür olarak günlük konusunda yapılmış en kapsamlı çalışma. Yazar Adalet Ağaoğlu'nun, kendi günlüklerinin yayınlanma serüvenini anlattığı ‘Damla Damla Günler' yazısına da yer verilmiş. Günlük Özel Sayısı'nda Türkiye ve dünya edebiyatından pek çok ismin günlükleriyle ilgili yazılar yer alıyor.