Akşam Sefası Türk Sanat Müziği Derneği hafızlık eğitimi alan 10 öğrenciye ney hediye etti.

Dernek Başkanı Mehmet Bülent Paköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce uygulamaya koydukları "Her çocuk bir sanatçıdır" projesiyle gençleri sanata yönlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Daha önce güzel sanatlar lisesinde eğitim gören öğrencilere keman dağıttıklarını anımsatan Paköz, hayırseverlerin desteğiyle kentte farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışmayı, toplumun farklı kesimlerine ulaştırmayı amaçladıklarını anlatan Paköz, şunları kaydetti:

"Bundan hareketle Şıhmatlı Hacı Ömer Dokumacı Camisinde hafızlık eğitimi alan öğrencilere ney hediye ettik. Hayırseverlerden temin dilen enstrümanları "bir çocuk bin çocuğu etkiler" düşüncesiyle çocuklarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Türkiye'de bir ilke imza atarak sanatkar hafızlarımız Kur'an-ı Kerim'i makamsal sesle yorumlasınlar istedik. Hafızlarımız zaten sanatkarlar. Onların Kur'an-ı Kerim'i makamsal anlamda okumaları, hem dinleyen hem de kendileri açısından büyük önem taşımaktadır."

Paköz, hediye edilen neyle çocukların güvenlerinin artacağını ve yaşamlarında sanatsal anlamda yeni pencereler açılacağını belirtti.

Enstrümanların alınmasında destek sağlayan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ise derneğin kendilerine böyle bir teklifle gelmelerinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Hafız adaylarının gurur kaynağı olduğunu dile getiren Özdemir, "Allah'ın izniyle bu çocuklar bize 'şefaatçi' olacaklar. Gençlerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Ney eğitimi alan hafız adayları ise projenin önemine dikkat çekti.