Hakkari'de vatandaşların kitap okuma ihtiyacının karşılanması adına, "Hakkari'de Her Mahalleye Bir Kütüphane" kampanyası başlatıldı.
Hakkâri Belediyesi'ne bağlı Feqiyê Teyran Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Aydınlık Toplum Aktivitseleri adına kampanya duyurusunu elektrik mühendisi Erhan Demir yaptı
Demir, Hakkari'de ilin coğrafik konumu, ulaşım imkânlarının sınırlı olması, maddi imkânların yetersiz olması dolasıyla başta gençlerimiz olmak üzere halkın istedikleri kitaplara ulaşmada büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, "İlimizde bu anlamda okuma ihtiyacını sağlayacak yeterli bir kütüphanenin olmaması nedeniyle halkımız kitap okuma ihtiyacı karşılamada büyük zorluklar yaşamakta ya da hiç kitap okumamaktadır. 21. yüzyılan büyük teknik gelişmelerine rağmen ilimizde halen bu anlamdan bir kütüphanenin olmayışını ilin toplumsal gelişimden büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz.. Kitabın ve okumanın toplumun gelişmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu bilerek hem bireysel hem de toplumsal gelişiminde kitabın ve okumanın etkili bir çözüm gücü olduğuna inanıyoruz. Bu anlamdan ‘’ Aydınlık Toplum’’ aktivistleri olarak toplumun her bireyinin istediği takdirde istediği alanda okuyabilmesi için "Hakkâri’de Her Mahalleye bir kütüphane" sloganı ile bir kitap toplama kampanyası başlatıyoruz.
Bağışlayacağınız her kitabın okuyucusunun olacağı, okunan her kitabın aydınlık geleceğe katkısının olacağına olan inancımızla kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.’’ dedi.