Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği'nin organize ettiği Kars'ta paydaş dernek Ay Işığı Eğitimciler Derneği'nin düzenlediği Hz. Muhammed (sav)’in hayatının okunduğu, 'Herkes O'nu Okuyor' sınavına binlerce kişi katıldı. Dereceye girenler Erzurum'da düzenlenecek Türkiye geneli sınava katılacak.

Ay Işığı Eğitimciler Derneği'nden yapılan açıklamada, Kars'ta 'Herkes O'nu Okuyor' sınavına il genelinde 6 bini aşkın katılım olduğu belirtildi. Düzenlenen sınava il genelinde 6 bin 900 kişi başvuru yaparken, sınavda dereceye girenler, başta umre olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Geçen yıl 3 kategoride düzenlenen yarışmanın bu yıl, ilkokul, orta okul, lise ve yetişkin şeklinde 4 kategoride düzenlendiğini ifade eden Ay Işığı Eğitimciler Derneği Başkan Yardımcısı Bülent Eryıldırım, "Bu yıl 4 kategoride 1, 2, 3. olan isimler değişik ödüller alacaklar. Tabi şunu söylemek istiyorum, Efendiler Efendisi, Hz. Muhammed'in hayatının okunup bilinmesini amaçlayan bu projeye yapılan başvurular bizleri oldukça mutlu etti." dedi.

'EFENDİLER EFENDİSİ'NİN HAYATINI OKUYUP YARIŞTILAR'

Bu durumun gurur verici olduğunu aktaran Eryıldırım, "Biz eğitimciler bu ve benzer etkinlikleri destekliyoruz. Yaşlısıyla, genciyle, Kars'ımızın il merkezinden ve çevre köylerinden bu sınava katılan herkes bizi yürekten mutlu etti. Burada önemli olan aslında hediyelerden ziyade efendimizi okumak ve onu tanımaktı." ifadesini kullandı.

Düzenlenen sınavın kaybedeninin olmadığını vurgulayan Eryıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sınavın kaybedeni yoktur. Efendimizi okumak Efendimizi tanımak kadar güzel bir şey var mı? İl genelinde dereceye girenler için ödül töreni düzenlenecek. Buradan derece elde edenler Erzurum’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacak. Bizlerde şuan heyecanla birinciyi merak ediyoruz."

Sınava yetişkinler dalında katılan Yusuf Bakar ise O'nun örnek hayatını okumanın büyük kazanımlar sağladığını dile getirdi. Bu yarışmanın aile yaşantısından çevre yaşantısına kadar olumlu etkiler sağladığını anlatan Bakar, "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonların devam etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.