Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(sav) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' sınavının sonuçları açıklandı. 27 bin kişinin katıldığı Şanlıurfa’da ödül türeni düzenlendi. 4’üncü sınıf öğrencisi 11 Yaşındaki Arda Çalık Türkiye birincisi oldu. Umre hediyesi kazanan Çalık, çocuk yaşta olduğu için anne ve babası ile birlikte umreye gidecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(sav) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' sınavında dereceye girenler ödüllendirildi. Bir milyon kişinin başvurduğu ve yüzbinlerce kişinin girdiği sınavda Şanlıurfa’da da yoğun ilgi gösterildi. İlkokul, orta, lise ve yetişkinler olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlene sınava 27 bin kişi katıldı. Efendimiz'in(sav) hayatı ile ilgili soruların sınavda dereceye giren 63 kişi Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda(ŞUTSO) düzenlenen ödül töreninde ödüllendirildi.

Ödül töreni, Ses sanatçısı Reşit Muhtar’In sunduğu konserden sonra başladı. 6 kişinin umre,12 kişinin Ipad, 25 kişinin bisiklet, 25 kişinin saat, 12 kişinin tablet olmak üzere 63 kişinin ödüllendirildiği törende Yetişkinler kategorisinde Nurullah Ergin, Lise kategorisinde Ali Çevik, Ortaokul kategorisinde Ali Akdağ Şanlıurfa birincisi olurken İlkokul kategorisinde sorulan soruların tamamını doğru cevaplayan Arda Çalık hem Şanlıurfa hem Türkiye birincisi oldu. 4’üncü sınıf öğrencisi Arda Çalık umre ile ödüllendirildi. Çalık, çocuk yaşta olduğu için anne ve babası ile birlikte umreye gidecek. Anne babanın umresi de yarışmayı düzenleyen GAP Diyanet mensupları derneği tarafından karşılanacak.