Peygamber Efendimizin hayatını konu alan kitapları okumaya teşvik amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından ülke çapında başlatılan ”˜Herkes O'nu Okuyor' projesinin Kahramanmaraş tanıtımı düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. ”˜Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına Kahramanmaraş'tan 35 bin kişinin katılması bekleniyor.

Projenin Kahramanmaraş ayağını yürüten Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) Başkanı Ufuk Çiçek, proje kapsamında ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride katılımcıların okudukları kitaplardan sınava tabi tutulacağını belirtti. Yarışmaya başvuruların www.herkesonuokuyor.com internet adresinden yapıldığını söyleyen Çiçek, dereceye giren katılımcıların çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini, en büyük ödülün Umre seyahati olduğunu ifade etti.

Sınava son başvuru tarihinin 23 Mart olduğunu hatırlatan Çiçek, “Yarışmada ortaokul öğrencileri Rahime Kaya'nın 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' adlı kitabını, lise öğrencileri Reşit Haylamaz'ın 'Efendimiz' kitabını, yetişkinler ise Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 'Sonsuz Nur' kitabını okuyacak.” dedi.

Il genelinden yaklaşık 35 bin kişinin kampanyaya katılımını beklediklerini kaydeden Çiçek, “Peygamber Efendimizin (sav) daha çok tanınması ve onun çok ihtiyaç duyduğumuz rahmet yüklü soluklarının duyulması ve gönüllerde yer edinmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışma yetişkinler, lise öğrencileri ve ortaokul öğrencileri olmak üzere üç kategoride yapılacaktır. Kahramanmaraş'ta yapılacak sınavda her kategoriden ilk üçe girenler Gaziantep'te bölge sınavına katılacaklar. Bölge sınavında dereceye girenler 20 Nisan'da Istanbul'da yapılacak olan ödül töreninde ödüllerini alacaktır. Yarışmaya başvurular 24 Mart tarihinde son bulacaktır. Sınavlar 31 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasında toplam 28 seans şeklinde yapılacaktır. Ilimizde yapılan sınavda dereceye girenlere 13-18 Nisan tarihleri arasındaki bir günde yapılacak Kutlu Doğum programı ile ödülleri verilecektir.” diye konuştu.

“ZAMAN SEVGILILER SEVGILISI, EFENDILER EFENDISI HZ. MUHAMMED MUSTAFA'YI (S.A.S) TANIMAK ZAMANIDIR”

Yurt çapında düzenlenen kampanyanın Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Çiçek, şunları kaydetti: “Peygamberimizin hayatını, gu¨zel ahlakını, barıs¸c¸ıl kis¸iligˆini, yaptıklarını, I·slam'ı yayma c¸abaları sırasında yas¸adıgˆı zorlukları, sabrını ve yolunu ne kadar biliyoruz? Bilmemiz gerekenden daha az biliyoruz maalesef. Zaman Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa'yı (s.a.s) tanımak zamanıdır.” diyerek yola çıktık. Allah'ın (C.C) Efendimize (s.a.s) ilk emri ve aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in ilk ayeti gösteriyor ki; Islam Medeniyeti'nin vazgeçilmez şartı okumaktır. Bizler de Efendimizin hayatını okumak, O'na dair bilgilenmekle mükellefiz. Peygamber Yolu Derneği'nin Türkiye genelinde 'Bu yarışmanın kaybedeni yok' sloganıyla başlattığı 'Herkes Onu Okuyor' yarışması Kahramanmaraşımızda da büyük bir ilgi görmektedir. Yarışmanın Kahramanmaraş ayağını Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği olarak bizler yürütmekteyiz 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası kapsamında Kahramanmaraş'ta Onu okumayan kalmasın düşüncesiyle 35 bini aşkın kişinin Efendiler Efendisini okuması hedefliyoruz.”