KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen şölen, Türk Edebiyatı'nın "Beyaz Kartalı" olarak bilinen Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği şair Bahaettin Karakoç'un onur konuğu ile Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden aşıklık geleneğinin temsilcilerini Kahramanmaraş'ta buluşturdu. 
KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, şölende yaptığı konuşmada, Aşıklık geleneğinin Türk kültür varlığının önemli bir bölümünü meydana getirdiğini belirtti.

Aşıklık geleneğinin önemine dikkati çeken Özkarcı, "Türk-İslam kültüründe aşıklık geleneği yüzyılların tecrübelerinden süzülerek biçimlenmiş şiiri, müziği ve hikaye anlatımını içeren çok yönlü bir sanattır. Aşıklık geleneğinin kültürümüz açısından da önemlidir. Aşıklar milli ve manevi değerlerimizi geçmişten gelecek kuşaklara taşıyan kültür elçilerimizdir." dedi.

Avrasya Aşıklar Birliği Başkanı Zeki Erdali ise konuşmasına aşıklar şöleninin gerçekleştirilmesine katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a teşekkür ederek başladı.

Erdali, aşıkların ve şairlerin yurdu Kahramanmaraş’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve aşık Orhan Üstündağ'ın deyişleri ile başlayan şölende, ikilinin atışmaları katılımcıların beğenisini topladı.

Gürcistan'dan aşık Şahbaz ve Azerbaycan'dan aşık Nargile'nin ezgileri ile renk kattığı programda, Türk Halk Müziği sanatçısı Şeyda Erdal türküler söyledi. Avrasya Aşıklar Birliği Başkanı aşık Zeki Erdali eserlerini okurken, aslen Azerbaycanlı olan KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seher Atmaca da Türk ve Azerbaycan ezgilerini sundu.

AŞIKLAR ŞÖLENİ FOTOĞRAFLARI

Programa katılan aşıklara, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, Şair Bahaettin Karakoç ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.