Osmaniye Belediyesi tarafından yapılan üç adet engelsiz park hizmete girdi.

Engellilerin toplumsal yaşama katılımının sağlanması ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesini amaçlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finansmanı uygun bulunan Osmaniye'de Engelleri Kaldırdık Projesi kapsamında Yeşilyurt, Rahime Hatun ve Cumhuriyet mahallelerinde yapımı tamamlanan engelsiz parklar hizmete açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki park bin 250 metrekare alana yapılırken, içerisinde 150 metre kare engelli vatandaşların da kullanabileceği engelsiz çocuk oyun alanı, 600 metre kare yürüme alanı, 500 metrekare yeşil alan, oturma bankları ve 4 adet kamelya bulunuyor.

3 bin 200 metrekare alana kurulan Yeşilyurt’taki parkta 250 metre kare engellilerin de kullanabileceği engelsiz çocuk oyun, bin 300 metrekare yürüme, bin 650 metrekare yeşil alan bulunurken, oturma bankları ve 3 adet kamelya yer alıyor.

Rahime Hatun Mahallesinde bin 405 metrekareye yapılan parkta engellilerin de kullanabileceği 200 metrekare oyun, 780 metre kare yürüme, 425 metre yeşil alan oluşturuldu.