Birkaç ay önce İzmir’de bir konser düzenleyen Tepecek Senfoni Orkestrası’nın “İlle de Mozart Olsun” isimli film projesine destek büyüyor. Yönetmenliğini Alper Akdeniz’in yapacağı filmin çekimleri mart ayında başlayacak.

Tepecik Kültür Sanat Eğitim Derneği Başkanı Dilan Keyvan, “İlle de Mozart Olsun, Hamdi Akatay’ın önderliğinde uygulanan bir projeydi. Biz bu projeyi hayata geçirirken estetik kaygıların üst düzeyde olacağı bir iş yapmak istedik. Hocamız, değerli vakitlerini ayırarak güzün bir ekip çalışması yürüttü. İlk konserimizi Konak’ta verdik. Şimdi bunun beyazperdeye aktarılacak olması, beni ve bütün ekibi heyecanlandırıyor.” dedi.

İstanbul’daki bütün hayatını bir kenara koyup doğduğu topraklara bir fidan dikmek için dönen Akatay ise Tepecik’te bir sanat grubu kurdu. Her kesimden aldığı Roman vatandaşları eğiterek, Mozart ile tanıştırdı. Akatay, “Müziğin evrensel dilini şehrin arka sokaklarına taşımak gibi bir düşüncemiz yok. Biz şehrin kalbindeyiz. Mahallemizde yaşayan bir sürü sanatçı kardeşimiz, mekânlarda canlı müzik yapıyor. Biz evrensel dili oluşturabilmek için onlarla beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yönetmen Alper Akdeniz de "İlle de Mozart Olsun" projesiyle ilgili şunları söyledi: “Mozart’ın tınıları bütün Tepecik’in sokaklarında yankılanırken o sese kulak tıkamak imkansız bence. Ben o sesin daha çok duyulmasına vesileyim sadece. Kahramanımız Hamdi Akatay’ın filizleri, ileride büyük çınarlar olacak ve bizler de bu anlara tanıklık edeceğiz. Çok yakında çekimlere başlayacağız, şu an ön hazırlık aşamasını bitirmek üzereyiz.”