İtalyan, İngiliz ve İspanyol turistlerde İskandinavlar gibi ailecek tatillerini Anadolu medeniyetleri varlıklarını yerinde görme ve bilgi sahibi olmaya göre yapıyor. İtalyan, İngiliz ve İspanyol turistler 'deniz kum ve güneş turizmi bizde de var' diyerek Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma öncelikli tatil turuna çıkıyor.

Le Passage to İndia Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, İtalyan, İngiliz ve İspanyol entelektüel turistlerinde İskandinav ülke vatandaşları gibi ailecek tatil yapmayı sevdiklerini söyledi.

Üç ülke turistlerinin ailecek tatile çıkmada son yıllarda Antalya'daki tarihi ören yerlerine karşı ilgilerinin arttığını belirten Bhatnagar, Antalya'ya getirdikleri İngiliz, İtalyan ve İspanyol aileleri program dahilinde Perge, Termessos, Tlos, Xanthos, Patara Meclisi, Noel Baba Müzesi, Myra, Selge, Seleukeia, Olimpos ve Side Antik Kent'i gezdirdiklerini kaydetti.

Üç ülke turistlerinin ailece genelde nisan, mayıs ve haziran aylarında kültür turuna çıktığının altını çizen Bhatnagar, "Başta İngilizliler olmak üzere Antalya kültür turları turizmi için cazip bir destinasyon. Son 2 yılda buna İspanyol ve İtalyan'larda eklendi. Antalya'nın Roma'dan Bizans'a Likya'dan Anadolu Selçuklu dönemine ait zengin arkeolojik varlık zenginliğinin olmasının entelektüel İngiliz, İspanyol ve İtalyanları bölgeye çekiyor. Geçmişten günümüzü bir yerdeki tarihi, kültürel ve arkeolojik varlık zenginliği her zaman turizm hareketliliğini şekillendiren merkezler olmuştur. Bu konuda Antalya çok şanslı bir şehir. " diye konuştu.

Öte yandan Londra Kültür, Sanat ve İnsanlık Mirası Arkeolojik Varlıklar Vakfı Başkanı Doç. Dr. Arkeolog Denise Allen, geçen yıl 'kültürel varlıkları tanıma' turu kapsamında 55 bin İngiliz turisti Antalya bölgesinde kültür, tarih ve arkeoloji turuna çıkardıklarını söyledi.

İngiliz entelektüellerin turlara turlara genelde nisan ve mayıs aylarında katıldığını belirten Allen, 2 haftalık tur kapsamında Antalya bölgesinde 13 tarihi ören yeri ile başta Düden, Lara, Uçansu, Kurşunlu ve Manavgat Şelalesi olmak üzere 11 doğal varlığı yerinde görerek fotoğraflama yaptıklarını kaydetti.