İngiliz ressam Ned Pamphilon, "İstanbul ve Atatürk" temasıyla hazırladığı yeni sergisini İzmir'in Çeşme ilçesinde açtı. "Yaz Zamanı" isimli sergi, Çeşme Marina Sanat Sokağı’nda, 20 Temmuz-20 Ağustos 2015 arasında devam edecek. İstanbul ve Atatürk’e dair birbirinden renkli eserlerin yer aldığı sergide Maviş, Standing Where East Meets West, 24 Nisan’da Anıtkabir’de sergilenen Atatürk’ün Gözleri ve Atatürk Gülümsüyor tabloları ön plana çıkıyor. Çeşme’nin, Sakız Adası’na yakınlığı ile bir barış ilçesi olarak ön plana çıktığını ifade eden Pamphilon, sergiyle İzmirli sanatseverlerle ilk kez buluşma imkanı bulduğunu söyledi.

Çalışmalarını İstanbul ve Londra’da sürdüren Pamphilon, yoğun bir sanat takvimine de hazırlık yapıyor. Nisan ayında Şanlıurfa Göbeklitepe’yi ziyaret eden Pamphilon, burasının dünya tarihini değiştirecek bulguları ile uluslararası önem taşıyan tarih kurumları tarafından tartışıldığını ve dünya çapında önemli bir kaynak olarak nitelendiğini kaydeden Pamphilon, Türkiye’yi dünyaya tanıtmak ve renkli sanat eserleri ortaya koymak istediğini vurgulayarak, yeni sergisinin ilk lansmanını ekim ayında İstanbul’da yapacağını duyurdu.

Yaklaşık 50 sanat eserinin yer almasını planladığı “History of The World: Göbeklitepe” sergisinin, Ned Pamphilon’un "Ned’s Turkey Sanat" projesi kapsamında açılması planlanıyor. 2015 sonuna kadar Türkiye’yle ilgili pek çok başka özel projeyi de gündeminde bulunduran Pamphilon, İstanbul 1881 markasıyla İstanbul’u ve Atatürk’ü dünyaya tanıtmaya devam edeceğini dile getirdi.